Regulament
Capitol 1
Descriere
-
- Gaming Video Awards premiază activitatea celor mai buni creatori de conținut de gaming din România de pe platformele YouTube, Twitch și TikTok. De asemenea, competiția premiază eforturile companiilor care au ales să comunice cu comunitățile de gaming.
- Gaming Video Awards, prin categoriile propuse, premiază calitatea videourilor individuale înscrise în competiție, nu întreaga activitate a creatorului de conținut. Excepție face categoria Role Model of the Year, în cadrul căruia distincția va fi acordată acelui creator de conținut care reprezintă un etalon profesional și moral pentru industria de content creation în general, și pentru cea de gaming în special.
- Gaming Video Awards este alcătuit din 23 categorii: Cel mai bun video de gaming, Cel mai bun stream live, Newcomer of the Year, Cel mai bun video al unei creatoare de conținut, Cel mai bun video de gaming tech, Cel mai bun video de Battle Royale, Cel mai bun video de MOBA, Cel mai bun video de Sports Games, Cel mai bun video de Tactical Shooters, Cea mai buna serie Let’s Play, Cel mai bun video Kids Friendly, Cel mai bun video axat pe jocurile populare, Cel mai bun video de mobile gaming, Cel mai bun video de gaming de pe TikTok, Role Model of the Year, Creatorul Anului, Cel mai bun caster de Esports, Cel mai bun video al unui jucător pro, Cel mai popular streamer, Cea mai bună campanie de comunicare cu creatori de conținut, Cea mai bună campanie cu conținut de gaming, Cea mai bună campanie de comunicare a unui brand prin evenimente speciale de gaming, Gaming Communicator of the Year.
Gaming Video Awards, ediția 2021, se desfășoară în 4 etape:
-
- Etapa înscrierii: 13 iulie – 20 august 2022 [Înscrierile se prelungesc până pe 26 august]
- Etapa vot public: 1 septembrie – 30 septembrie 2022 (valabil doar pentru Categoria de Popularitate)
- Etapa vot juriu: 1 septembrie – 30 septembrie 2022
- Gala anunțării câștigătorilor – octombrie 2022
Etapele evenimentului pot fi urmărite pe www.gamingvideoawards.ro
Capitol 2
Înscrierile
- Dacă ești creator / creatoare de conținut de gaming poți înscrie videoul reprezentativ la o categorie specifică. Publicul poate înscrie un video al creatorului de conținut la o anumită categorie.
- Brandurile care au realizat o campanie cu tematică de gaming pot înscrie proiectul (study case și video rezultat) la categoria specifică.
- Modalități de înscriere:
- Secțiunea Selectează categoria: Creatorul de conținut și publicul vor alege secțiunea la care vor să se înscrie/ înscrie linkul propus.
- Secțiunea Nume Creator de conținut: Creatorul de conținut și publicul vor completa numele de scenă al creatorului de conținut (așa cum este creatorul de conținut cunoscut publicului larg, nu se va înscrie cu numele din buletin)
- Secțiunea Cine ești?: Creatorul de conținut va alege opțiunea Creator de Conținut, publicul va alege opțiunea Susținător
- Sectiunea Link: Creatorul de conținut și publicul vor introduce un SINGUR link reprezentativ. Atenție! Se va înscrie un video dedicat care răspunde cerințelor categoriei. NU se va înregistra link cu canalul creatorului.
- Secțiunea Selectează categoria: Creatorul de conținut și publicul vor alege secțiunea Cel mai popular streamer
- Secțiunea Nume Creator de conținut: Creatorul de conținut și publicul vor completa numele de scenă al creatorului de conținut (așa cum este creatorul de conținut cunoscut publicului larg, nu se va înscrie cu numele din buletin)
- Secțiunea Cine ești?: Creatorul de conținut va alege opțiunea Creator de Conținut, publicul va alege opțiunea Susținător
- Sectiunea Link YouTube / Twitch: Creatorul de conținut și publicul vor introduce un link către canalul creatorului, nu către un anumit stream sau video
- •Secțiunea Link Social Media: Creatorul de conținut și publicul vor introduce un singur link către contul de Facebook sau Instagram al creatorului.
- Secțiunea Selectează categoria: Reprezentantul brandului / Agenția va alege secțiunea la care va înscrie campania propusă
- Secțiunea Nume Campanie: Reprezentantul brandului / Agenția va completa numele campaniei
- Sectiunea Ce ești?: Reprezentant brand / Agenție de PR sau Agenție de publicitate
- Secțiunea Link case study: Reprezentantul brandului / Agenția va încărca un link cu documentul PDF (case study de maximum 2 pagini A4, font 12, limba română)
- Secțiunea Link: Reprezentantul brandului / Agenția va încărca un link de YouTube cu videoul suport al campaniei (sunt acceptate și linkuri pentru videouri unlisted). Durata videoului nu trebuie să depășească 5 minute, iar acesta trebuie să conțină un montaj cu momentele cheie ale campaniei (exemple: spot TV, spot digital, implicarea creatorilor de conținut etc.).
- În cazul brandurilor, numărul înscrierilor este nelimitat. În timp ce creatorii de conținut se pot înscrie sau pot fi înscriși la maximum 4 categorii. Categoriile Role Model of the Year și Cel mai popular streamer au statut aparte, acestea nu vor fi luate în considerare la numărătoare. De asemenea, ele nu vor fi luate în considerare nici la notarea finală ce desemnează Creatorul anului deoarece categoria de popularitate este decisă exclusiv de public, iar Role Model of the Year reprezintă o distincție specială.
Capitol 3
Eligibilitatea înscrierilor
A. Eligibilitatea înscrierilor în cadrul unei categorii dedicate creatorilor de conținut
- Orice creator de conținut care creează conținut video în care subiectul principal este legat de gaming se poate înscrie în competiție. Linkurile la videouri pot fi înscrise de către creatori de conținut sau de către public. În ambele cazuri, organizatorii evenimentului vor verifica eligibilitatea înscrierilor. Înscrierile făcute de public vor fi ulterior agreate de către organizatori împreună cu creatorul de conținut nominalizat. În caz că, la o categorie, un creator de conținut s-a înscris cu un video, iar publicul l-a propus pe acesta cu un alt video, creatorul de conținut va fi înștiințat și el va decide cu care înscriere (a lui sau a publicului) va merge mai departe.
- Se vor înscrie (atât din partea creatorului de conținut, cât și din partea publicului) doar linkuri cu videouri specifice de pe canalul creatorului de conținut propus. Nu se acceptă înscrieri cu link către canalul creatorului de conținut.
- Creatorii de conținut de gaming trebuie să locuiască în România. Excepție făcând categoria Cel mai bun video al unui jucător pro, la care sunt acceptați și jucători profesioniști români care creează conținut și dintr-o altă țară decât România. Sunt acceptate creațiile (videourile) în limba română și engleză.
- Platformele acceptate: videourile trebuie postate pe platformele YouTube, Twitch sau TikTok.
- Toți participanții sunt responsabili în totalitate pentru videourile înscrise.
- Participanții pot înscrie videouri la una sau mai multe categorii, în funcție de specificul videoului și de cerințele categoriei. Orice înscriere care nu se potrivește descrierii categoriei va fi automat eliminată (de exemplu: înscrierea unui video cu conținut de FIFA la secțiunea Cel mai bun conținut de MOBA).
- Canalele creatorilor de conținut trebuie să fie create cu cel puțin 3 luni înainte de data la care se deschid înscrierile la Gaming Video Awards.
- Se pot înscrie (și pot fi înscriși) creatorii de conținut care au minim 1000 de subscriberi pe platforme YouTube și cel puțin 200 de followeri pe platforma Twitch, au publicat cel puțin 15 videouri originale sau au 10 stream-uri la activ. Sunt acceptate videourile creatorilor de conținut datate începând cu 1 iunie 2021 până pe 1 iulie 2022. În cazul platformei TikTok, creatorii de conținut trebuie să aibă minim 200 de followeri și să fi publicat cel puțin 5 videouri orginale. Sunt acceptate videouri datate începând cu 1 iunie 2021 până pe 1 iulie 2022.
- La categoria Newcomer of the Year se pot înscrie (și pot fi înscriși) creatorii de conținut care au minim 1000 de subscriberi pe platforma Youtube și maxim 5000 de subscriberi sau cel puțin 50 de followeri pe platforma Twitch și maxim 1000 de followeri sau și-au început activitatea pe cele două platforme începând cu 1 ianuarie 2021. Creatorii de conținut se pot înscrie cu videouri realizate până la data de 1 iulie 2022.
- Linkurile propuse trebuie să rămână valide și active pe tot parcursul înscrierilor și jurizării. În cazul videourilor de pe Twitch, acestea trebuie salvate ca highlights pentru a le extinde valabilitatea (aici un ghid pentru salvarea permanentă a stream-urilor: https://www.reddit.com/r/Twitch/comments/6sz4na/stop_twitch_from_deleting_my_past_broadcasts/) sau reupdatate pe YouTube (aici un ghid https://www.youtube.com/watch?v=eZ1ksGL7Izo). În cazul reuploadării streamul pe YouTube titlu trebuie să aibă următorul format: “Titlu livestream-ului de pe Twitch și data în care a fost transmis live”.
- Înainte să fie publicate pe website-ul competiției, înscrierile vor fi validate de organizatori – vezi capitolul 4, punctul 2.
B. Eligibilitatea înscrierilor în cadrul unei categorii dedicate brandurilor/agențiilor
- Orice brand /agenție de PR sau publicitate care a realizat o campanie de comunicare cu conținut de gaming se poate înscrie în cadrul competiției. Campaniile sunt înscrise printr-un link cu documentul PDF (study case de maximum 2 pagini A4, font 12, limba română) și un link de YouTube cu videoul suport al campaniei (sunt acceptate și linkuri pentru videouri unlisted). Durata videoului nu trebuie să depășească 5 minute, iar acesta trebuie să conțină un montaj cu momentele cheie al campaniei (exemple: spot TV, spot digital, implicarea creatorilor de conținut etc.). Dacă înscrierea este făcută de brand, fișierul PDF se va salva cu numele Nume campanie_Nume Brand.pdf, iar videoul Nume campanie_Nume Brand, iar facă înscrierea este făcută de agenție, fișierul PDF se va salva cu numele Nume brandului_Nume Agenție.pdf, iar videoul Nume Brand_Nume Agenție.
- Înscrierile se pot face de către oricine din echipa brandului sau a agenției și fiecare vor fi verificate de către organizator, astfel încât să se încadreze în categoria respectivă.
- Se vor înscrie doar campanii de comunicare dedicate comunității de gaming din România.
- Toți participanții sunt responsabili în totalitate pentru study case-urile și videourile înscrise.
- Brandurile sau agențiile pot înscrie campanii desfăsurate în perioada 2 aprilie 2021 – 1 iulie 2022), dar și campanii aflate încă în derulare, dacă acestea prezintă rezultate cuantificabile la momentul înscrierii în concurs.
- Înscrierea trebuie să includă atât study case-ul cu detalii despre campanie, dar și un video de campanie.
- Materialele înscrise la categoriile dedicate brandurilor vor fi notate doar de reprezentanții juriului, nu și de public.
- În cazul în care unii dintre membrii juriului fac parte din agenții care au înscris una sau mai multe campanii în cadrul competiției, aceștia nu vor avea dreptul să jurizeze respectiva / respectivele categorii. În acest caz, se va face medie din notele celorlalți jurați.
- În cadrul categoriei Cea mai bună campanie de comunicare cu creatori de conținut se va premia atât brandul / agenția, cât și implicarea creatorului de conținut.
- În cadrul categoriei Cea mai bună campanie cu conținut de gaming, brandurile / agențiile se pot înscrie cu ideile lor de lansări de jocuri, competiții, campanii de awareness cu privire la industria de gaming etc.
- Cea mai bună campanie de comunicare a unui brand prin evenimente speciale de gaming va premia creativitatea cu care brandul a ales să comunice participarea în cadrul unui eveniment de gaming (activări cu creatorii e conținut, comunicarea în social media etc.).
- Înainte să fie publicate pe website-ul competiției, înscrierile vor fi validate de organizatori – vezi capitolul 4, punctul 2.
Capitol 4
Neeligibilitatea înscrierilor
- Organizatorii nu vor accepta linkuri cu videouri / campanii care conțin conținut ilegal, abuzuri, obscenități, amenințări sau conținut rasist, homofob sau sexual.
- Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza o înscriere după ce a fost analizată conduita generală a creatorului de conținut respectiv, independent de videoul înscris în competiție. Mai exact, dacă un creator de conținut care s-a înscris a avut o conduită violentă, obscenă, xenofobă, rasistă etc., în perioada 1 iunie 2021 – 1 iulie 2022, organizatorii evenimentului își rezervă dreptul să refuze înscrierea. Același mecanism se aplică și înscrierilor venite din partea brandurilor sau agențiilor.
- Organizatorii nu vor accepta conținut care nu este produs pe teritoriul României de către creatori de conținut români sau de branduri / agenții.
- În cazul categoriilor dedicate creatorilor de conținut:
- Nu vor fi acceptate acele videouri sau acei creatori de conținut care nu au o prezență în timpul videoului – voce, față sau orice alt tip de exprimare a persoanei care realizează videoul. De exemplu: nu vor fi acceptate videouri în care un creator de conținut se joacă pur și simplu un joc, fără să aducă ceva în plus videoului (comentarii, dialog cu persoanele din comunitatea cu care se joacă etc).
- Organizatorii nu vor accepta creatorii de conținut care au vârsta sub 15 ani.
- Organizatorii nu vor accepta înscrieri ale căror linkuri nu sunt funcționale (nu se deschid, nu mai sunt valabile după o anumită perioadă etc.).
- În cazul categoriilor dedicate agențiilor/brandurilor:
- Nu vor fi acceptate înscrieri incomplete, adică doar study case sau doar video.
Capitol 5
Jurizare și criterii jurizare
Vot public:
- Începând de acest an, publicul va putea vota doar categoria Cel mai popular streamer.
- Un utilizator are dreptul să voteze un singur creator de conținut o dată pe zi, până la încheierea etapei de jurizare.
- Orice suspiciune de fraudă va fi penalizată prin descalificare.
- În urma votului publicului vom afla câștigătorul la Categoria de Popularitate (Cel mai popular streamer). Această categorie nu va mai fi supusă notării juriului.
- Restul categoriilor dedicate creatorilor de conținut vor fi supuse direct votului juriului, la fel ca și campaniile înscrise la categoriile dedicate brandurilor.
- Juriul va analiza toate celelalte nominalizări propuse și va desemna câștigătorii fiecărei categorii, cu excepția categoriei de popularitate.
Notare juriu:
- La finalul etapei de înscriere, se vor lista pe site înscrierile validate de către organizator, care respectă toate criteriile de selecție stipulate în regulament.
În urma procesului de jurizare care se încheie pe 30 septembrie, vor fi afișate pe site nominalizările finale care merg mai departe în cursa pentru premiul cel mare (câte 5 nominalizari per categorie. - Membrii juriului vor fi împărțiti în 2 categorii: juriu pentru categoriile de creatori de conținut și juriu pentru categoriile dedicate brandurilor.
- În cazul categoriilor dedicate brandurilor, juriul va decide câștigătorul tuturor categoriilor de concurs.
- Printre criteriile de jurizare se numără: calitatea audio-video, originalitatea, discursul corect și coerent al creatorului, limbajul etc.
Capitol 6
Etapele Gaming Video Awards
- Etapa înscrierii: 13 iulie – 20 august 2022 [Înscrierile se prelungesc până pe 26 august]
În această etapă, creatorii de conținut și publicul sau brandurile și agențiile se înscriu în cadrul uneia sau mai multe categorii le competiție, în conformitate cu criteriile de eligibilitate.
- Etapa Vot Public: 1 septembrie – 30 septembrie 2022
În această etapă, publicul își poate vota favoriții, iar la final vor rezulta cele 5 nominalizări pentru fiecare categorie.
- Etapa Vot Juriu: 1 septembrie – 30 septembrie 2022
Juriul compus din unii din cei mai reprezentativi profesioniști din gaming, esports, marketing și comunicare care va vota doar cele 5 nominalizări la fiecare categorie. Din aceste 5 nominalizări per categorie, juriul va desemna câștigatorul final al fiecărei categorii.
În cazul categoriilor dedicate brandurilor, juriul va decide câștigătorul fiecărei categorii.
- Gala anunțării câștigătorilor – octombrie 2022
Gala de anunțare a câștigătorilor va avea loc în octombrie 2022, în cadrul unui eveniment offline care va fi anunțat pe canalele de social media ale evenimentului și va putea fi urmărit și live pe site-ul www.gamingvideoawards.ro.
Capitol 7
Câștigători
Fiecare categorie va avea câte doi câștigători: creatorul clasat pe locul 2, în urma notelor juriului, și cel care a obținut punctajul cel mai mare. Creatorul clasat pe locul 2 care va primi o diplomă de excelență, iar cel clasat pe primul loc va primi atât diplomă, cât și trofeul dedicat categoriei.
Excepție fac categoriile de Role Model of the Year, Creatorul de conținut și Cel mai popular streamer care vor avea un singur câștigător, premiul constând într-un trofeu.
Câștigătorul la categoria Cel mai popular streamer va fi determinat în totalitate de public, care își va vota preferatul și va primi de asemenea trofeul categoriei.
Distincția Role Model of the Year va fi decernată de către juriu, luând în calcul propunerile publicului, acelui creator de conținut care reprezintă un etalon profesional și moral pentru industria de content creation în general, și pentru cea de gaming în special.
La final, pentru a stabili Creatorul Anului, fiecare streamer înscris va primi un punctaj în funcție de premiile câștigate, după cum urmează: 2 puncte câștigarea locului 1 la orice categorie de concurs (excluzând subcategoriile Brawl Stars, Minecraft, GTA și categoria de TikTok), 1 punct pentru câștigarea uneia dintre cele 4 categorii (subcategoriile Brawl Stars, Minecraft, GTA și categoria de TikTok), 1 punct dacă au câștigat Excellence Awards la orice categorie de concurs (excluzând subcategoriile Brawl Stars, Minecraft, GTA și categoria de TikTok) și 0,5 dacă au câștigat Excellence Award la cele 4 categorii (Brawl Stars, Minecraft, GTA și TikTok). Categoriile Role Model of the Year și Cel mai popular streamer au statut aparte, acestea nu vor fi luate în considerare la notarea finală ce desemnează Creatorul anului deoarece categoria de popularitate este decisă exclusiv de public, iar Role Model of the Year reprezintă o distincție specială.
Astfel, creatorul de conținut care a câștigat cele mai multe premii și a acumulat cel mai mare punctaj la Gala Gaming Video Awards primește și premiul de Content Creator al Anului.
Câștigătorul categoriei Newcomer of the Year va primi un premiu de susținere care va consta într-un produs de gaming.
Fiecare categorie va avea câte doi câștigători: primele 2 cele mai punctate campanii. Agenția / brandul de pe locul 2 care va primi o diplomă de excelență, iar cel clasat pe primul loc va primi atât diplomă, cât și trofeul dedicat categoriei.
Distincția Gaming Communicator of the Year va fi acordată brandului sau agenției care a luat adunat cel mai mare punctaj overall la categoriile înscrise.
Capitol 8
Comunicare eveniment
- Creatorii de conținut înscriși și aprobați, cât și campaniile înscrise și aprobate ca nominalizați oficiali la categoriile competiției sunt de acord ca imaginea lor/ imagini din videourile nominalizate să fie folosite în materialele de promovare ale evenimentului. Materialele de promovare ale evenimentului vor conține logo-urile partenerilor evenimentului.
- Creatorii de conținut, cât și brand-urile și agențiile sunt de acord să-și asocieze numele și conținutul nominalizat în cadrul competiției cu numele competiției și cu partenerii acesteia în videouri promo care anunță fiecare categorie și nominalizare, oportunități de interviuri online care vor fi branduite cu logo-urile partenerilor, promovarea videourilor și a materialelor în social media și în timpul galei de premiere.
Pentru întrebări, scrieți pe adresa contact@gamingvideoawards.ro