Regulament

Capitol 1
Descriere

    1. Gaming Video Awards premiază cel mai bun conținut de gaming de pe platformele de streaming din România – Youtube, Twitch și se adresează creatorilor și creatoarelor de conținut care creează conținut dedicate de gaming.
    2. Gaming Video Awards este alcătuit din 14 categorii: Cel mai bun video de gaming, Cel mai bun stream live, Newcomer of the year, Cel mai bun video al unei creatoare de conținut, Cea mai bună serie de Let’s Play, Cel mai bun conținut de gaming tech, Cel mai bun conținut de MOBA, Cel mai bun conținut de Sports Games, Cel mai bun conținut de Battle Royale, Cel mai bun conținut de Tactical Shooters, Cel mai bun conținut axat pe jocurile populare, Cel mai bun conținut kids friendly, Role model of the year, Creatorul de conținut al anului.
    3. Înscrierile se pot face în două moduri. Dacă ești creator/creatoare de conținut de gaming, îți poți înscrie video-ul reprezentativ la categoria specifică. Dacă ești un gamer pasionat, urmăritor sau fan al unui creator de conținut, poți înscrie un video al creatorului de conținut pe care îl consideri tu valoros la categoria specifică.

UPDATE: Etapa votului incepe pe 2 octombrie 2020.

  1. Gaming Video Awards se desfășoară în 3 etape:
    • Etapa înscrierii: 12 septembrie – 30 septembrie 2020
    • Etapa vot public: 1 octombrie – 14 octombrie 2020
      UPDATE: 5 octombrie – 19 octombrie
    • Etapa vot juriu: 20 octombrie – 1 noiembrie
    • Gala anunțării câștigătorilor – 9 noiembrie
  2. Numărul înscrierilor este nelimitat.
  3. Toate etapele evenimentului pot fi urmărite pe www.gamingvideoawards.ro

Capitol 2
Eligibilitatea înscrierilor

  1. Orice creator de conținut de gaming care creează conținut video în care subiectul principal este legat de gaming se poate înscrie în competiție. Link-urile la video-uri pot fi înscrise de către creatori de conținut sau de către followerii acestora. În ambele cazuri se va verifica fiecare înscriere cu încadrarea corectă în categorie. Înscrierile venite dinspre public vor fi ulterior agreate cu creatorul de conținut nominalizat. În caz că la o categorie un creator de conținut s-a înscris cu un video iar publicul l-a propus pe acesta cu un alt video, creatorul de conținut va fi înștiințat și el va decide cu care înscriere (a lui sau a publicului) va merge mai departe.
  2. Se vor înscrie (atât din partea creatorului de conținut, cât și din partea publicului) doar link-uri cu video-uri specifice de pe canalul creatorului de conținut propus. Nu se acceptă înscrieri cu link doar al canalului creatorului de conținut. Este important să existe un video specific.
  3. Creatorii de conținut de gaming trebuie să locuiască în România. Sunt acceptate creațiile (video-urile) în limba română și engleză.
  4. Platformele acceptate: Youtube, Twitch.
  5. Toți participanții sunt responsabili în totalitate pentru video-urile înscrise.
  6. Participanții pot înscrie video-uri într-una sau mai multe categorii, în funcție de specificul video-ului și de cerințele categoriei. Orice înscriere care nu se potrivește descrierii categoriei va fi automat eliminată. (de ex. Înscrierea unui video cu conținut de FIFA la secțiunea Cel mai bun conținut de MOBA).
  7. Creatorii de conținut care se înscriu trebuie să respecte următoarele cerințe: trebuie să fi creat conținut pe platforma aleasă cu cel puțin 3 luni înainte de data la care se deschid înscrierile la Gaming Video Awards.
  8. Se pot înscrie (și pot fi înscriși) creatorii de conținut care au minim 1000 de subscriberi pe platfome Youtube și cel puțin 50 de followeri pe platforma Twitch. Au publicat cel puțin 15 video-uri originale sau au 10 stream-uri la activ. Sunt acceptate video-urile creatorilor de conținut datate începând cu 1 ianuarie 2019 până pe 12 septembrie 2020. Link-ul propus trebuie să fie și să rămâna valid și activ pe tot parcursul înscrierilor și jurizării.
  9. La categoria Newcomer of the Year se pot înscrie (și pot fi înscriși) creatorii de conținut care au minim 1000 de subscriberi pe platfome Youtube si maxim 5000 de subscribers și cel puțin 50 de followeri pe platforma Twitch si maxim 1000 de follower sau si-a inceput activitatea pe cele doua platforme incepand cu 1 ianuarie 2019.
  10. Înainte să fie publicate pe website-ul competiției, înscrierile vor fi validate de organizatori – vezi capitolul 3, punctul 2.

Capitol 3
Neeligibilitatea înscrierilor

  1. Organizatorii nu vor accepta link-uri cu video-uri care conțin conținut ilegal, abuzuri, obscenități, amenințări sau conținut rasist, homofob sau sexual.
  2. Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza o înscriere după ce a fost analizată conduita generală a creatorului de conținut respectiv, independentă de video-ul înscris în competiție. Mai exact, dacă un creator de conținut care s-a înscris a avut o conduită violentă, obscenă, xenofobă, rasistă, etc, în perioada 1 ianuarie 2019 – 12 sept 2020, ne rezervăm dreptul să refuzăm înscrierea.
  3. Organizatorii nu vor accepta conținut care nu este produs pe teritoriul României de către creatori de conținut români.
  4. Nu vor fi acceptate acele video-uri sau acei creatori de conținut care nu au o prezență în timpul video-ului – voce, față sau orice alt tip de exprimare a persoanei care realizează video-ul. De ex. Nu vor fi acceptate video-uri în care un creator de conținut se joacă pur și simplu un joc, fără să aducă ceva în plus video-ului (comentariu, etc).
  5. Organizatorii nu vor accepta creatorii de conținut care au vârsta sub 15 ani.
  6. Organizatorii nu vor accepta înscrieri ale căror link-uri nu sunt funcționale (nu se deschid etc.).

Capitol 4
Etapele Gaming Video Awards

  1. Etapa înscrierii: 12 septembrie – 30 septembrie 2020
    1. Modalitatea de înscriere. Creatorii de conținut sau publicul pot înscrie propunerea de link la categoriile aferente, intrând pe categoria dorită (care se găsește pe pagina principală a Gaming Video Awards – www.gamingvideoawards.ro și completând următoarele secțiuni:
      • Sectiunea Cine ești?: Creatorul de conținut va alege opțiunea Creator de Conținut. / Publicul va alege opțiunea Gamer.
      • Secțiunea Selectează categoria: Creatorul de conținut și publicul vor alege secțiunea la care vor să se înscrie/ înscrie link-ul propus.
      • Secțiunea Nume Creator de conținut: Creatorul de conținut si publicul vor completa numele de scenă al creatorului de conținut. (așa cum este creatorul de conținut cunoscut publicului larg. Nu se va înscrie cu numele de pe buletin)
      • Sectiunea Link: Creatorul de conținut și publicul vor introduce un SINGUR link reprezentativ. Atenție! Se va înscrie un video dedicat care răspunde cerințelor categoriei. NU se va înregistra link cu canal-ul creatorului.
  2. Etapa Vot Public: 1 octombrie 2020 – 15 octombrie 2020
    UPDATE: Etapa votului incepe pe 2 octombrie 2020.
    UPDATE: Etapa votului incepe pe 5 octombrie 2020 – 19 octombrie 2020

    1. În urma înscrierilor, vor rezulta mai multe nominalizări pe care publicul le poate vota.
    2. Sunt acceptate voturi pentru oricât de multe înscrieri maxim o dată pe zi. Oricare înscriere poate fi votată maxim o dată pe zi.
    3. Orice suspiciune de fraudă va fi penalizată prin descalificare.
    4. În urma votului publicului, vor rezulta cele mai votate 5 video-uri la fiecare categorie, care se vor califica în etapa următoare, cea a votului juriului.
  3. Etapa Vot Juriu: 20 octombrie – 1 noiembrie
    1. Juriul este compus din unii din cei mai reprezentativi profesioniști din gaming, esports, marketing și comunicare.
    2. Juriul va vota în perioada 20 octombrie – 1 noiembrie.
    3. Juriul va vota doar cele 5 nominalizări la fiecare categorie, așa cum a decis votul publicului. Din aceste 5 nominalizări per categorie, juriul va desemna câștigatorul final al fiecărei categorii.
  4. Gala Gaming Video Awards – Anunțarea câștigătorilor – 9 noiembrie 2020
    1. Gala de anunțare a câștigătorilor va avea loc pe 9 noiembrie.

Capitol 5
Câștigători

  1. Fiecare din cele 11 categorii va avea un singur câștigător.
  2. Distincția Role Model of the Year va fi decernată de către juriu, luând în calcul propunerile publicului, acelui creator de conținut care reprezintă un etalon profesional și moral pentru industria de content creation în general, și pentru cea de gaming în special.
  3. Creatorul de conținut care a câștigat cele mai multe premii la Gala Gaming Video Awards primește și premiul de Content Creator al Anului.

Capitol 6
Comunicare eveniment

  1. Creatorii de conținut înscriși și aprobați ca nominalizați oficiali la categoriile competiției sunt de acord ca imaginea lor/ imagini din video-urile nominalizate să fie folosite în materialele de promovare ale evenimentului. Materialele de promovare ale evenimentului vor conține logo-urile partenerilor evenimentului.
  2. Creatorii de conținut sunt de acord să-și asocieze numele și conținutul nominalizat în cadrul competiției cu numele competiției și cu partenerii acesteia în video-uri promo care anunță fiecare categorie și nominalizare, oportunități de interviuri online care vor fi branduite cu logo-urile partenerilor, promovarea video-urilor și a materialelor în Social Media și în timpul Galei de premiere

Pentru întrebări, scrieți pe adresa contact@bucharestgamingweek.ro

Parteneri 2020